Submenu

Terugblik: Het Burgerberaad Zorg Zeeland - 1 jaar later

04-06-2024
74 keer bekeken

Afgelopen zaterdag vond ons evenement ‘Burgerberaad Zorg Zeeland: 1 jaar later!’ plaats. Tijd om te laten zien wat er sinds vorig jaar met het inwonerakkoord is gedaan. Er waren workshops, een informatiemarkt, en de dag werd afgesloten met inspirator Ruud Veltenaar.

Om 10.00 uur opende De Stenge in Heinkenszand haar deuren voor alle inwoners van Zeeland. Inwoners van de provincie liepen binnen voor een workshop, de informatiemarkt, en om het gesprek over de Zeeuwse zorg met elkaar aan te gaan.

Kennisdelen tijdens de workshops

Inwoners hadden keuze uit ruim 14 workshops. Sommigen volgden er één, anderen wel vier. Zo werd de workshop In Balans gegeven door ergotherapeut en praktijkeigenaar Willemien Vette. Er werd verteld over burn-out en bore-out problemen, waarbij het laatste voor velen nog onbekend was. Samen gingen de deelnemers en Willemien het gesprek aan over de zorg die mogelijk en nodig is. “Dit zorgde voor een waardevolle sessie met fijne interactie”, vertelt Willemien.

Over de workshop Positieve Gezondheid zei een inwoner: “Informerende workshop. Duidelijk verhaal en inspirerend, ook door het ervaringsverhaal.” Ilja van den Bos deelde tijdens de workshop haar kennis over Positieve Gezondheid met inwoners. Positieve gezondheid gaat over wat mensen wel kunnen en hoe zij zich voelen, in plaats van alleen over ziek zijn.

Het gesprek aangaan op de informatiemarkt

Op de informatiemarkt gingen organisaties zoals aan-z, Rond Je Gezond en Visio het gesprek aan. Ook de Innovatiebus was aanwezig. Een initiatief van Viazorg en 13 zorgorganisaties waarbij men kennis kan maken met techniek en vernieuwing in de zorg. Vanzelfsprekend was ook Denk Mee Zorg Zeeland aanwezig op de markt. Projectleider Arlette Uitterhoeve zei hierover: “We zijn ontzettend blij met de interesse en het enthousiasme dat getoond is tijdens deze dag. Er zijn waardevolle inzichten opgedaan. Ook zijn we erg blij met het aantal mensen dat interesse heeft getoond voor deelname en versterking van de Klankbordgroep Zorg Zeeland.”

Phila Musica voor muziek en een lach op het gezicht

Om 11.30 verzorgde de band van Phila Musica een muzikaal spektakel. Een genot voor iedereen die aanwezig was. Niet alleen dankzij de muziek, maar ook door de aanstekelijke positieve energie die de bandleden door De Stenge verspreidden.

Iedereen van harte bedankt voor deelname aan deze dag!

Zie ook deze artikelen over het evenement en het Inwonerakkoord Zorg Zeeland:

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Bekijk ook

Cookie-instellingen